Wild Wolf

Experience

 

Fast Forward Foundation presenteert:

'Wolf Adventures'

 

Wolven in hun natuurlijke habitat (= leefomgeving ) zien, ervaren en beleven? Dat kan!

Wolven, een mystieke diersoort die vroeger in heel Europa voorkwam maar door de mens meedogenloos uitgemoord werd. Dit omdat men bang van de wolf was. De wolf at schapen en ander vee. In de diverse oorlogen at de wolf ook de kadavers van de gesneuvelde soldaten.

 

Om van roodkapje maar niet te spreken….. 

De laatste bastions van de Europese wolf liggen in noord Portugal en Spanje waar de wolf nooit weggeweest is maar waar het dier ook bij de cultuur hoort en erin geïntegreerd is.

‘Deep Spain’ noemt men deze ongerepte streek van Spanje.

En niet voor niets, het lijkt of dat het ‘leven’ daar stilgestaan heeft.

Fraaie natuur waar herders met hun schapen de bergen in trekken om ze te laten grazen, waar de gastvrije bevolking 27% van het inkomen verdiend met het plukken van paddenstoelen. Vooral  de boleet eekhoorntjesbrood die ter plaatse in allerlei culinaire hoogstandjes verwerkt worden.

In dit prachtige fotogenieke landschap kan men nog eindeloos genieten van de grootse natuur, van burlende edelherten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en natuurlijk de wolf.

Ook is dit gebied rijk aan vele bijzondere vogelsoorten. In de omgeving van het fraaie dorp Villafafila liggen de ‘lagunas’ met de grootste concentratie grote trappen ter wereld. Ook de kleine trap, de kleine torenvalk, de zandhoenders, leeuweriken, kraanvogels, zwarte kiekendieven, steenarenden, slangenarend en vele anderen vogelsoorten maken dit tot een waar paradijs. 

In het landschap liggen ook de vele typische ‘palomares’. De duiventillen waarin de bevolking vroeger maar ook nu nog duiven fokte om hun karige dieet wat aan te vullen.

 

Deze fraaie palomares waarvan er veel aan het vergaan zijn geven het landschap Dali achtige allures.

Tijdens uw verblijf nemen we uitgebreid de tijd om u deze bijzondere zaken te laten ervaren.

Behalve van de wolven genieten we van eeuwen oude bomen, fraaie landschappen, mooie gebouwen, verlaten dorpen, gastvrije barretjes en kleine restaurantjes waar we heerlijk kunnen eten en drinken.

 

We gaan ervaren hoe het is om in deze streek te leven en genieten volop van het authentieke Spaanse landleven.

Tijdens onze reis bezoeken we oude wolvenvallen, doorkruisen we te voet primetime wolvengebied, zoeken we naar wolvensporen zoals pootafdrukken, uitwerpselen, prooiresten en meer.

We bezoeken fraai hooggebergte en maken een uitstapje naar Portugal waar we de Douro kloof met haar bijzondere vogelsoorten gaan bekijken. En meer………..

 

We vertellen u graag meer, neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x